مطالبی درباره فرش

فرش ترکیه

شرايط اقليمي :

تركيه كشوري آسيايي اروپايي كه ۵۷۸/۸۱۴ كيلومتر مربع وسعت دارد( مساحت آن نصف مساحت ايران است) و سي و پنجمين كشور جهان محسوب مي شود. تركيه در خاورميانه و شمال عربي ايران واقع شده و شامل شبه جزيره آسيايي صغير (آسيا) و تراس شرقي در شبه جزيره بالكان (اروپا) است كه توسط تنگه هاي داردانل و بسفر و درياي مرمره از هم جدا شده اند. سه درصد خاك تركيه در اروپا و بقيه در آسيا قرار گرفته و به همين دليل از گذشته به آن آسياي صغير
مي گويند.

تركيه سرزميني كوهستاني بوده و دو همسايه اروپايي و شش همسايه آسيايي دارد. از شمال با كشورهاي مشترك الحنافع، در شرق با ايران و عراق، در جنوب با سوريه و در قسمت غربي با يونان و بلغارستان مرز مشترك دارد.

شهرهاي مهم تركيه عبارتند از: آنكارا، بندر استانبول، بندر ازمير، آدانابا، بورسابا، اسكي شهر، آدرنه، سيواس، ارزنجان، ارزروم.

جمعيت تركيه: مطابق با آمارژوئيه ۲۰۰۴ جمعيت اين كشور ۹۱۸، ۸۹۳، ۶۸ نفر است.

ترك ها:۸۰ – ۷۶% ،  كردها: ۲۰ – ۱۴% ، اعراب ۸/۱% ، پناهندگان۳/۱% ، اقليت هاي مسيحيان و كليميان ۲% .

زبان رسمي: زبان رسمي تركي است كه يكي از قديمي ترين زبانهاي دنيا به شمار مي رود. اما زبان هاي كردي، عربي، ارمني، يوناني نيز تكلم مي شود.

دين: در سال ۱۹۲۴ ميلادي دين رسمي جامعه اسلام تعيين شد. ولي در سال ۱۹۲۸ با جدايي دين از سياست، تركيه كشوري با دين و حكومت لائيك ( تفكيك دين از سياست ) معرض گرديده است.
بنابر آمار ۹۸% مسلمانان و ۲% مسيحيان و كليميان و ديگر اديان تشكيل مي دهند. بيشترمسلمانان تركيه سني مذهب هستند كه شامل فرقه هاي حنفي و شافعي ها هستند كه حنفي ها بزرگترين گروه
وعمدتا در مركز و غرب تركيه، شافعي ها با جمعيتي كمتر در مناطق شرقي تركيه كه اكثرا نيز كرد هستند ساكن مي باشند.

خلاصه تاريخ تركيه:

هيتي ها اولين گروه از ساكنين اين منطقه بوده اند كه حكومت پادشاهي را تشكيل دادند. هيتي ها داراي تمدن درخشاني بودند سنگ نوشته هاي زيادي از آنها باقي مانده  است.

اقوام ليدي نيز در اين منطقه سكونت داشته اند. ليدي ها قومي صنعت گر بودند كه به ويژه در رنگرزي شهرت بسيار داشتند. كوروش پادشاه ايران آخرين پادشاه ليدي را شكست داد و اين سرزمين مدتها ضميمه امپراطوري ايران گرديد. اقوام متعدد هند و اروپايي و ديگر اقوام همچون يوناني ها، تركمن ها، ارمنها، كردها و عرب ها و خلاصه بسياري از اقوام مختلف با فرهنگ
و صنايع بومي خود كوهستان هاي آناتولي را مورد تعرض قرار داده و يا به اين منطقه مهاجرت
كرده اند. و براي مدتي حتي كوتاه بر ساختار سياسي، اقتصادي و هنري آن سرزمين تاثير گذاشته اند. بسياري از اين اقوام داراي تمدن هاي بسيار درخشان تري نسبت به ساكنان اوليه آن بوده اند.
كه اغلب داراي هنر و صنعت پيشرفته قالي بافي نيز بوده اند. بنابراين بسياري از نقوش
و طرح هاي موجود در فرش هاي تركي از تداخل نگاره ها و نقوش هنرهاي مختلف اقوام مهاجم
يا مهاجر به وجود آمده است. از طرفي نمي توان تاثير پذيري تركها را از هنر قالي بافي ايران ناديده گرفت و يا در انتقال هنر قالي بافي از ايران به تركيه ترديد كرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *